[...] i dlatego tutaj mam dylemat, bo skoro nogi dam na inny oddzielny dzień to wyjdzie na to, że we środę będę robić tylko barki. Wydaje mi się, że banana zważyłeś ze skórką, ryż zważyłeś po ugotowaniu, może z mięsem zrobiłeś to samo. 200 zł miesięcznie to 6,6 zł na dzień na jedzenie, moim zdaniem jest to za mało żeby zbudować sensowną dietę, [...]
ano mi się udaje, pech chce, że ciemny ryż dziwnie zwieksza swoją objetośc o jeden raz, co daje optcznie po ugotowaniu daje max zawartość szklanki , nie to co woreczek białego.. ano nie mam talentu do układania układania jadłospisów.. miało być ponoć nierówno, rano węglowodanowo, wieczorem białkowo, to sobie ułożyłam.. a się wtrącaj! sie wtrącaj! [...]
A i jeszcze jedno pytanie: czy wagę banana podajemy ze skórką czy bez? I czy ryż i kaszę liczymy wagowo na sucho czy po ugotowaniu? Bo po ugotowaniu ważą co najmniej raz więcej niz na sucho.
[...] treningu: Ryż basmati na mleku z wheyem /SFD/2018/1/19/dec87c1adda44452b7a053585d933b64.jpg III Bułka wiejska x2, polędwica z indyka, ser toast light, kotlin light IV Wafle ryżowe 105g + masło orzechowe 25g + 30g Whey /SFD/2018/1/19/e76e22e198444874ae8502cd437d7600.jpg V Makaron pełnoziarnisty 100g (ważony po ugotowaniu), Trendy lunch 50g, mięso [...]
Witam Panowie :-) MAm pytanie dotyczące dania przed jak i po treningowego , gdyż z reguły ryż nie wchodzi mi dobrze , bo zjadam go może z 30g i potem wymiotuje ... to postanowiłem nieco urozmaicić jego smak paroma dodatkami , jednakże nie mam pojęcia , czy w czasie redukcji(bądź masy) jest to dobre rozwiązanie :-) a więc napisze wam jak [...]
[...] mleko 250 ml słonecznik 20gr rodznki 20gr orzech włoski 20gr dynia 20gr/dorzuć 1,2 jajka i warzywa 2. ryz biały 100gr piers 100 gr (po ugoowaniu) warzywa oliwa 15ml/daj ryż bązowy 3.ryz brazow 125 piers 120 po ugotowaniu warzywa/pierś waż przed gotowaniem, warzyw nie za dużo trening 4. mutant mass 260 gr + woda/to nie jest posiłek 5.ryz 125 [...]
Witam, A co sądzisz o ryży parabolicznym ( parboiled rice ) ? Sam już nie wiem co myśleć ;) Na jednej stronie wczytałem : Całe ziarno nawilża się parą wodną pod wysokim ciśnieniem, dzięki czemu wszystkie najcenniejsze składniki znajdujące się w okrywie przechodzą do wnętrza ziarna. Nie jest biały, jego ziarna mają złoty kolor. Po ugotowaniu jest [...]
widze,ze troszeczke zesmy sie niezrozumieli,zawsze waze ryz przed gotowaniem,tj,oczywiste,ale mi chodzi o to ile np.ryz ,makaron,itp,traca procent ze swych kladnikow podczas gotowania,bo przeciez weglowodany i bialko nie sa odporne na duza temperature i gotowanie(witaminy tez)i moje pytanie to,ile srednio ma po ugotowaniu taki ryz czy makaron [...]
[...] herbata (bez cukru). Obiad– ryba pieczona (w piekarniku, na grillu), warzywa pieczone lub gotowane na parze, zielona sałata z sosem winegret. Kolacja – ryż pełnoziarnisty z warzywami. Super Linia (2003-07-11) MIAŻDŻYCA - CHOROBA PODSTĘPNA Miażdżyca jest bardziej podstępna niż się nam wydaje i co gorsza choroba może się [...]
Witam! W dużej części postów pisze że ryż chłonie wodę podczas gotowania i że po ugotowaniu nie zmienia się wartość odżywcza ryżu ale jak czytałem to ryż biały długoziarnisty powiększa swoją objętość i wagę 2,5 raza po ugotowaniu lecz patrząc na stronę ileważy.pl gdy zwrócimy uwagę na saszetkę ryżu białego to ma dwu krotnie mniej wartości [...]
[...] ogórki itd.), ew. pasta z tuńczyka (tuńczyk, łyżka jogurtu) z papryką, groszkiem zielonym itd., falafel 3. Ryba pieczona w piekarniku, grilla albo gotowana na parze, ryż sam albo wymieszany z soczewicą, różne kasze, do tego warzywa, sos ze zmiksowanych pomidorów albo warzywa korzenne (marchew, seler, pietruszka, słodkie (nie te zwykłe!) [...]
Marian- w sumie, z tą cytryną to nie aż taki zły pomysł jest ;-). Ten ryż to są dwa woreczki suchego ryżu (100g w jednym woreczku) czyli 200g suchego ryżu, a po ugotowaniu jest tego (czytam z pudełka po ryżu) 100g (jedna torebka) to po ugotowaniu 250g, ja jem dwie, a więc pół kilo ryżu :)).
[...] robisz jak nie wielka i na teflon to spoko nic się nie stanie, w co innego z polędwicą się bym nie bawił. Sosy to sobie z udźców można robić itp. Alternatywa dla makaronów i ryżu np smaczniejszy ryż, uwielbiam np basmati lub kasze ziemniaki. każde źródło węgli będzie alternatywa. Wszystko ważysz przed ugotowaniem, np ryż worek 100g po ugotowaniu [...]
[...] Można go u nas kupić w sklepach ze zdrową żywnością. Nie mylić z amarantusem ekspandowanym (taki jak dmuchany ryż). To moje to są gołe ziarna ze dwa razy większe od maku. Po ugotowaniu pachnie trochę łąką i objętości jakiejś wielkiej nie ma. W smaku też dość przeciętny, chociaż... [...]
[...] okazała się aż tak bardzo chybiona - więc mam teraz przykład jak rozkładać na czynniki pierwsze chociażby bigos, gołąbki czy pierogi orkiszowe ;) Pytanie: jeśli chodzi o ryż / makaron - podajemy gramaturę produktu suchego czy po ugotowaniu ?? Dziś olałam zaplanowany wcześniej fitness... psychicznie jest mi z tym póki co średnio... mimo iż [...]
[...] ilości białka czy węglowodanów w produkcie po obrobce termicznej. Czy wynika ona ze zmiany gramatury związanej z obróbką (puszczanie wody przez mięso, nasiąkanie wodą przez ryż itd), czy tez proces obróbki cieplnej w jakiś sposób redukuje makro (np. niszczy białko czy co tam). Tzn. jeśli surowa pierś z kury ma np. 20 g bialka a ryz nieugotowany [...]